اسید فولیک ناتوان در پیشگیری از بیماری های قلبی

ساخت وبلاگ

اسید فولیک ناتوان در پیشگیری از بیماری های قلبی

مطالعات نشان میدهد اسیدفولیک فواید چندانی برای قلب ندارد

یک نفر از هر سه نفر در ایالات متحده و یک نفر از هر چهار نفر در انگلستان روزانه مکمل اسید فولیک مصرف می کنند و این در حالیست که آنالیزی سیستمیک از 8 مطالعه بزرگ ثابت کرد استفاده از مکمل اسید فولیک چندان ارتباطی به کاهش نرخ  بیماری های قلبی ندارد. در مطالعات گذشته تصور می شد که اسیدفولیک با کاهش سطح هموسیستئین خون (اسید آمینه ای که به عنوان ریسک فاکتور بیماری های قلبی مطرح است) احتمال بروز بیماری ها و حملات قلبی را کم می کند. هموسیستئین معمولا به عنوان محصول جانبی هضم گوشت در بدن تولید می شود. محققین با بررسی کودکان مبتلا به نوعی اختلال ژنتیکی نادر به نام هوموسیستینوری و پیامدهای این مشکل دریافتند که مقادیر بالای هوموسیستئین خون در افراد معمولی هم می تواند عوارضی مشابه همچون بیماری های قلبی، سکته و سایر بیماری های عروقی را ایجاد نماید.

در  مطالعاتی که اثر ویتامین های گروه B بویژه اسید فولیک بر سطح هوموسیستئین خون مورد بررسی قرار گرفت مشخص نمود که این ویتامین ها می توانند با کاهش سطح هوموسیستئین در افراد مبتلا به هوموسیستینوری زمینه ساز کم کردن خطر بیماری های قلبی شوند در حالیکه تحقیقات مشابه در افراد سالم نتایج قطعی به همراه نداشتند.

به همین دلیل محققان از سال 2004 تا 2009 ، 8 مطالعه بزرگ به روش متا آنالیز بررسی کردند تا دریابند که آیا مصرف مکمل اسید فولیک در کاهش ابتلا به بیماری های قلبی موثر است یا خیر. در این مطالعات Clarke و همکارانش نتایج بدست آمده از 8 کارآزمای بالینی که حدود 37485 نمونه دارای ریسک بالای بیماری قلبی در آن شرکت داشتند را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

مجموعا 18723 شرکت کننده بطور تصادفی روزانه بین 8/0 میلیگرم تا 40 میلیگرم اسید فولیک دریافت می کردند و 18762 نفر دیگر یا پلاسبو (دارونما) و یا دوز بسیار کمی از ویتامین را دریافت می نمودند. نتایج به این شرح بود:

9326 نفر در طول دوره درمان به حمله های عمده قلبی-عروقی و 3010 نفر میتلا به سرطان شدند همچنین 5125 نفر فوت کردند.

افرادی که اسید فولیک دریافت می کردند کاهشی 25 درصدی در سطح هموسیستئین داشتند.

تفاوت میزان بروز حملات قلبی-عروقی در 5 سال مطالعه بین دو گروه دریافت کننده اسید فولیک و پلاسبو بسیار کم بود.

همچنین در میزان بیماری های عروق کرونری و میزان سکته ها تفاوت چندانی بین دو گروه مشاهده نشد.

میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های عروقی، شیوع سرطان و مرگ و میر ناشی از سرطان تفاوت معنی داری در این دو گروه نداشت.

Clarke و همکارانش ثابت کردند که غنی سازی رژیم غذایی با اسید فولیک به منظور کاهش سطح هوموسیستئین در 5 سال، اثر معنی داری بر بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها و مرگ و میر ناشی از آنها ندارد. دوز اسید فولیک بکار رفته در این مطالعات از دوز مورد نیاز روزانه برای کاهش هوموسیستئین نیز فراتر است. این محققین معتقدند که شاید درمان طولانیتر بتواند فوایدی را نشان دهد.

وب سایت اداره تغذیه معاونت دانشجویی فرهنگی

منبع:

Clarke R, et al. Effects of Lowering Homocysteine Levels With B Vitamins on Cardiovascular Disease, Cancer, and Cause-Specific Mortality: Meta-analysis of 8 Randomized Trials Involving 37 485 Individuals. Arch Intern Med Vol 170, No 18, pp 1622-1631, 11 October 2010.

 

اداره تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد...
ما را در سایت اداره تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مدیریت دانشجویی ، معاونت دانشجویی فرهنگی nourishing بازدید : 361 تاريخ : سه شنبه 19 دی 1391 ساعت: 15:30