آیا تصور می کنید چربی های اشباع باعث بروز بیماری قلبی می شوند؟ دوباره فکر کنید ...

ساخت وبلاگ

آیا تصور می کنید چربی های اشباع باعث بروز بیماری قلبی می شوند؟ دوباره فکر کنید ...

 

مطمئناً طی سه دهه گذشته مرتباً شنیده اید که مصرف چربی های اشباع تاثیر بسیار زیادی بر بروز CVD (بیماری قلبی-عروقی) دارد و توصیه های تغذیه ای مبتنی بر کاهش مصرف چربی های اشباع بوده است. ولی شواهد جدیدی در دست است که این گروه از چربیها اثری بسیار کم در ایجاد CVD دارند.

وب سایت اداره تغذیه معاونت دانشجویی فرهنگی

یک سری از مقالات تحقیقی با موضوع لیپید که در ماه اکتبر سال 2010 به چاپ رسیده اند یافته های جدیدی را در زمینه چربیهای اشباع مطرح می کنند. صدمین اجلاس سالانه جامعه شیمی آمریکا (AOCS) در اورلاندو، فلوریدا در ماه می سال 2009 با عنوان "چربیهای اشباع و سلامت: حقایق و تصورات" مکانی بود برای ارائه آخرین یافته ها و آنالیزها در زمینه مصرف چربیهای اشباع و اثر آن بر سلامت. در پایان این اجلاس توافق کلی بر این بود که توصیه بیش از حد به کاهش مصرف چربیهای اشباع باید کمتر شود.

ارتباط بین چربی غذا و سلامتی مبحثی بسیار بغرنج و پیچیده است. در حقیقت تفاوت های ژنتیکی، شیوه زندگی و مرحله زندگی افراد مختلف موجب ایجاد تفاوت در پاسخ افراد به دریافت چربی اشباع می شود. پروفسور J. Bruce شیمی دان دپارتمان صنایع و تکنولوژی غذایی دانشگاه کالیفرنیا می گوید: اگرچه رژیم های غذایی غیر معمول پر از چربی های اشباع با بروز CVD در برخی افراد ارتباط زیادی دارد، ولی تصور اینکه چربی اشباع در هر مقداری مضر است، یک عقیده افراطی است و شواهد و دلایل علمی از این تفکر حمایت نمی کنند.

نتایج تحقیقات دکتر داریوش مظفریان از دپارتمان اپیدمیولوژی و تغذیه دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد نیز مشخص کرد که اثر دریافت چربیهای اشباع بر بروز CVD بستگی به تغییرات همزمان در سایر مواد مغذی دارد. برای مثال جایگزین نمودن چربیهای اشباع با چربیهای تک غیر اشباع یا MUFA تاثیر چندانی بر بروز CVD ندارد در حالیکه جایگزینی چربیهای اشباع با کربوهیدرات ها بویژه زمانی که کربوهیدرات های تصفیه شده مثل نشاسته  یا شکر و قند بجای چربی های اشباع جایگزین شود، باعث بالاتر رفتن خطر بروز این بیماری می گردد. بر اساس تحقیقات مظفریان شاید خیلی بهتر باشد که توجه مان معطوف به فاکتورهای غذایی مفیدتر در کاهش بروز CVD جلب شود، راهکارهایی مثل افزایش مصرف غذاهای دریایی غنی از امگا 3، غلات کامل، میوه جات و سبزیجات، کاهش مصرف اسیدهای چرب ترانس و کاهش مصرف سدیم.

 

 

اداره تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد...
ما را در سایت اداره تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مدیریت دانشجویی ، معاونت دانشجویی فرهنگی nourishing بازدید : 591 تاريخ : سه شنبه 19 دی 1391 ساعت: 16:02