در چه فصلی ریسک MSبالاتر است ؟

ساخت وبلاگ

در چه فصلی ریسک MSبالاتر است ؟

MS یا مولتیپل اسکلروزیس (اسکلروز منتشر) بیماری است که در آن غلاف میلین اطراف سلول های عصبی مغز و طناب نخاعی آسیب می بیند. این بیماری معمولا در افراد جوان رخ داده و در زنان شایعتر است. شیوع آن بین 2 تا 150 مورد در هر صدهزار نفر تخمین زده می شود و فاکتورهای ژنتیکی ، عفونت ها و همچنین محیط در بروز این بیماری موثرند.

افراد مبتلا به MS ممکن است انواع مختلفی از علائم و نشانه های عصبی را به همراه داشته باشند از جمله تغییر در حواس یا فلج، ضعف و اسپاسم های عضلانی (گرفتگی عضلات ) یا اشکال در حرکت کردن، اشکال در حفظ تعادل، نقص در صحبت کردن یا بلعیدن، مشکلات بینایی (مثل حرکات غیر عادی کره چشم ، التهاب اعصاب بینایی و یا دوبینی) خستگی، دردهای حاد یا مزمن و یا نواقص در مثانه یا روده ها .

مطالعات پیشین محققان نشان می دهد که زمان تولد می تواند یک عامل پیشگویی کننده در ابتلا به MS باشد. این دانشمندان متوجه شدند که مبتلایان به MS غالبا در فصل بهار به دنیا می آیند بنابراین باید یک عامل محیطی در ایجاد این بیماری وجود داشته باشد. مقاله ای در مجله Neurology  به چاپ رسید که ژن  HLA-DRB1روی کروموزوم 15 را عامل ایجاد این اثر فصلی در ابتلا به MS می دانست . پس از آن بدنبال تحقیق وسیعتری در سه کشور کانادا، سوئد و نروژ مشخص شد که این ژن در افرادی که در فصل بهار به دنیا می آیند، بیشتر است.

یکی از موادی که با بیان ژن HLA-DRB1 رقابت می کند و آن را تحت تاثیر قرار می دهد ویتامین D است. کمبود ویتامین D طی مراحل اولیه زندگی ممکن است توانایی تیموس را در حذف T cell های سرگردان دچار نقص کند در نتیجه این T cell ها به بدن حمله کرده، منجر به کاهش میلین فیبرهای عصبی شده و بیماری MS ایجاد می گردد.

وب سایت اداره تغذیه معاونت دانشجویی فرهنگی

 

اداره تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد...
ما را در سایت اداره تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مدیریت دانشجویی ، معاونت دانشجویی فرهنگی nourishing بازدید : 305 تاريخ : سه شنبه 19 دی 1391 ساعت: 15:18