برنج قهوه ای احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش می دهد

ساخت وبلاگ

برنج قهوه ای احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش می دهد

برنج به دلیل دارا بودن فیبر غذایی، جزئی مفید در یک رژیم غذایی روزانه به شمار می آید. البته تمامی گونه های برنج  دارای ارزش غذایی یکسانی نیستند و برنج قهوه ای ممکن است مزایای بیشتری از برنج سفید داشته باشد. طبق اظهار نظر محققان برنج قهوه ای می تواند نقش حفاظتی در برابر فشار خون بالا و آترواسکروز (تصلب شرایین) به همراه داشته باشد.

Satoru Eguchi فیزیولوژیست و استادیار دانشگاه اظهار می دارد که ماده ای در بافت دور جوانه برنج قهوه ای وجود دارد که ضد آنژیوتنسین II (هورمونی است که باعث افزایش فشار خون و آترواسکلروز می شود) عمل می کند.

لایه Sub aleurone برنج ژاپنی که بین بخش مرکزی سفید برنج و فیبر قهوه ای لایه خارجی واقع شده است، سرشار از اولیگوساکاریدها و فیبرهای غذایی بوده و بسیار مغذی است. زمانیکه برنج قهوه ای تصفیه می شود تا برنج سفید حاصل گردد لایه Sub aleurone جدا شده و برنج بسیاری از مواد مغذی خود را از دست می دهد. لایه مذکور در برنج Haigamai (نیمه آسیاب شده) و برنج  (ناقص آسیاب شده) وجود دارد. این دو نوع برنج در ژاپن بسیار شناخته شده بوده و بسیاری از مردم ژاپن بر این باورند که از برنج سفید سالمترند.

تیم تحقیقاتی دپارتمان پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی واکایامای ژاپن درصدد برآمدند تا خصوصیات لایه Sub aleurone را مورد ارزیابی قرار دهند. از آنجاکه آنژیوتنسین II یکی از عوامل ایجاد بیماریهای کشنده قلبی عروقی است، تیم تحقیقاتی تمرکز خود را بر اثر مهارکنندگی لایه Sub aleurone در برابر این پروتئین خرابکار (آنژیوتنسین  II) قرار داد.

به همین منظور ابتدا بافت Sub aleurone از برنج Kinmemai جدا شد و سپس اجزاء این بافت بوسیله ترکیباتی مثل اتانول، متانول و اتیل استات از بافت مورد نظر استخراج گشت. پس از آن، اثر عصاره های استخراج شده بر سلول های عضلانی صاف دیواره عروق مورد بررسی قرار گرفت. این سلول ها یک دیواره یکپارچه را تشکیل می دهند که ممکن است در اثر فشار خون بالا و اترواسکلروز تخریب شوند. در خلال این تحقیق مشخص شد یکی از عصاره ها (که به کمک اتیل استات استخراج شده بود) مانع از فعالیت آنژیوتنسین II در سلول های دیواره عروق  می شود. این یافته بدن معنی است که لایه  Sub aleurone می تواند از بروز فشارخون بالا و آترواسکلروز جلوگیری نماید. همچنین با نتایج حاصل از این مطالعه، پرده  از راز مرگ و میر کمتر ناشی از بیماری های قلبی عروقی در ژاپن برداشته شد. ژاپنیها برخلاف آمریکایی ها (که برنج در تغذیه روزانه شان جایگاهی ندارد)دست کم روزی یک بشقاب برنج استفاده می کنند.

دکتر Eguchi می گوید: "نتایج تحقیقات ما بیانگر وجود یک ماده بالقوه موثر در برنج است که می تواند شروع مناسبی برای دستیابی به دارویی پیشگیری کننده در برابر بیماری های قلبی عروقی محسوب گردد"

وب سایت اداره تغذیه معاونت دانشجویی فرهنگی

Federation of American Societies for Experimental Biology

 

 

اداره تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد...
ما را در سایت اداره تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مدیریت دانشجویی ، معاونت دانشجویی فرهنگی nourishing بازدید : 320 تاريخ : سه شنبه 19 دی 1391 ساعت: 15:14